tiistai 5. lokakuuta 2010

Politiikasta.

En käsittele tällä palstalla poliittisia asioita.
Ainakaan sillä ymmärryksen tasolla että, siitä voitaisiin lähteä politisoimaan.

Mitä politiikka tarkoittaa? Lainaan wikipediasta käsityksen sanan määritelmästä:

Sana politiikka juontuu klassisen kreikan kielen sanasta polis, kaupunki. Politiikan käsitteen määrittelystä ei ole yhteisymmärrystä eikä tule ollakaan, sillä asioiden oleellinen kiistanalaisuus kuuluu mitä poliitisimpiin seikkoihin. Yleiskielessä sanalla politiikka tarkoitetaan usein johonkin tiettyyn kokonaisnäkemykseen tai aatteeseen pohjautuvaa toimintaa, jolla pyritään vaikuttamaan valtiollisiin, valtioiden välisiin tai yhteiskunnallisiin asioihin tai jolla hoidetaan niitä. Usein sanaa käytetään puolueiden toiminnasta.

Politiikkan ymmärrän siis aatteeseen pohjautuvaksi toiminnaksi, jolla pyritään vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin, olenko ymmärtänyt oikein?
Käytännössä tämä toimii siten, että liitymme johonkin puolueeseen jonka tehtävänä on tuo vaikuttaminen yhteiskunnallisiin asioihin sen jäsenten haluamalla tavalla.

En politisoi ja kirjoita poliittisessa mielessä, ei siksi etteikö yhteiset ongelmamme ja niiden ymmärtäminen kiinnostaisi minua. Vaan siksi koska, en ymmärrä miten politiikka voisi koskaan tuoda lopullista ratkaisua yhteisiin ongelmiimme.

Lopullisella ratkaisulla tarkoitan jotakin pysyvää, absoluuttista ratkaisua. Eikö politikointi ole taas liikkuvaa ratkaisua, tarkoitan liikkuvuudella sitä että, kun puolueensa jäsenet haluavat saada vaikuttaa asioihin ja jos lopulta saavatkin esityksensä läpi, tuo saavutettu ratkaisu ei pysy kauankaan voimassa,enemmin tai myöhemmin jonkun toisen puolueen ehdotus ja näkemys syrjäyttää tuon aikaisemman puolueen esittämän ratkaisun. Joten ratkaisu ei ole koskaan pysyvä.

Esim.
Minun puolueeni ajaa opiskelijoille suurempaa opintotukia ja tuo toinen puolue taas puoltaa vanhuksille lisää eläkerahoja.
Ja näiden kahden puolueen kesken syntyy kahinaa siitä, kuka saa tukea kuinkakin paljon.

Kaikki on siis jatkuvaa puoltamista. Ja tätä puoltamista ja suurimman äänestystuloksen perusteella päätöksen tekoa kutsutaan demokratiaksi. Ja monet näkevät sen hyvänä ja ainoana oikeana tapana hoitaa yhteiskunnan ongelmia.
Itse kutsuisin sitä loputtomaksi konfliktiksi. Koska se on loputonta konfliktia. Tämä on tosiasia. Niin, kauan kuin ihminen on tämän maan päällä ollut ja on politikoinut, ristiriita on ollut väistämätön.

Jos näet tuon päättymättömän konfliktin, haluatko silloin kuulua mihinkään puolueeseen?
Mihinkään organisoituun puolueeseen; saatat sanoa että olet sitoutumaton. Mutta, myös poliittisesti sitoutumattomuus voi olla organisoitua, sitoutumattomuuspuoluetta tällä kertaa. Todellinen
puolueettomuus yltää kaiken tuon tuollaisen tuolle puolen, sitä ei edes sanalla voida kuvata.

Mitä ja miten siis itse ehdotan ratkaisuksi hoitaa yhteisiä asioita ilman politikointia? Onko se edes mahdollista?
En tiedä, sen vain tiedän. En tiedä miten, mutta näen vain organisoidun politiikan valheellisuuden ja konfliktin ja täten en halua olla siinä mukana ja luoda siten vain lisää konfliktia.

Ja lopuksi pyydän, sinun ei tarvitse olla samaa mieltä tai eri mieltä tässä asiassa, vaan se on olennaista että itse perehdyt ymmärtämään totuutta tässä asiassa. Epäile, kyseenalaista nykyinen järjestelmä, havainnoi sitä sellaisenaan kun se on ja anna tähän havainnointiin koko mielesi ja sydänmesi niin näet ja oivallat omakohtaisesti.
Minun tai jonkun toisen mielipiteellä ei ole merkitystä, tämä ei ole mielipideasia tai asia, johon löytyy ideologinen totuus vaan vain valheen näkeminen totuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti